Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

REGIONALNA DOMIJADA U VIROVITICI

Dana 21.travnja 2018. održanaje 43.regionalna Domijada čiji je domačin bio upravo naš dom. Ugostili smo učenike iz još 9 domova regije Sjeverozapadne Hrvatske.

Na samom otvorenju Domijade 500-tinjak sudionika (učenika i mentora) pozdravila je v.d.ravnatelja Martina Tišljar, županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, sport, kulturu i tehničku kulturu Vesna Šerepac, gradski pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica te umirovljeni ravnatelj i dugogodišnji predsjednik Udruge ravnatelja regije Sjever Stjepan Brlas.

Učenici su se natjecali u sportskim disciplinama te kulturnim ostvarenjima. Jutro je bilo rezervirano za sportska natjecanja u 6 sportova te za tzv. izložbu multimedijalnih radova (likovna i primjenjena umjetnost) .

U poslijepodnevnim satima u Kazalištu Virovitica održan je glazbeno-plesno-scenski program. Na završetku i zatvaranju Domijade pročitani su rezultati svih natjecanja, a v.d.ravnatelja Martina Tišljar najboljima je podijelila plakete te im zaželjela sreću na državnoj Domijadi u Rovinju te da lijepo predstave našu regiju.

Naš Učenički dom bio je vrlo uspješan na ovogodišnjoj Domijadi. Glazbena skupina predstavila se autorskom pjesmom "Sačuvaj me od zaborava" te osvojila treće mjesto kao i dramska skupina koja se također predstavila autorskim radom ICDX. Stolnotenisači našeg doma zauzeli su drugo mjesto.

Bili smo najuspješniji u multimedijalnom stvaralaštvu osvojivši čak četiri prva mjesta. U kategoriji modnog dizajna učenik Dorijan Burcar predstavio se haljinama od makrame konopca što je stručno prosudbeno povjerenstvo smatralo najuspješnijim uratkom u toj kategoriji.

Prvo mjesto osvojeno je i u kategoriji industrijskog dizajna za set od 8 lampi koje su izradili učenici J.Pekić, A.Djekić i D.Burcar. Najuspješnijim radom u kategoriji rukotvorine proglašene su životinje od plastične ambalaže, također naših učenika. Mentor svim navedenim učenicima bio je odgajatelj Vojo Božić.

Osim ovih radova na državnoj će nas Domijadi predstavljati i rad "Tko nam dirigira?!" u kategoriji instalacija čiji je autor Dorijan Burcar, a mentorica Gabrijela Slamić.

Svi djelatnici dali su svoj doprinos u organizaciji ove Domijade, a Virovitica je i ovog puta pokazala svoje gostoprimstvo te su ju svi sudionici napustili ispunjenih srca.

 

24. travnja 2018.

Broj pregleda članka: 167

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži