Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Završen projekt „Energetska obnova Učeničkog doma Virovitica“

Projekt „Energetska obnova Učeničkog doma Virovitica“ uspješno je završio. Energetska obnova Učeničkog doma provedena je kroz Pilot projekt 4c1.2. energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Nositelj projekta je Učenički dom Virovitica koji je u suradnji s Virovitičko – podravskom županijom i Razvojnom agencijom Virovitičko – podravske županije VIDRA-om isti i proveo.

Energetska obnova zgrade Učeničkog doma obuhvatila je radove na izolaciji vanjskog zida, izolaciji stropa prema negrijanom tavanu, izolaciji krova iznad grijanog prostora, te zamjenu unutarnje rasvjete. Radove na energetskoj obnovi izvodila je tvrtka Slavić-inženjering d.o.o. iz Virovitice, dok je stručni nadzor provodila tvrtka Croming d.o.o. iz Pitomače.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u intenzitetu od 30% i Fond za zaštitu okoliša u intenzitetu od 40%. Preostalih 30% sufinancirala je Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.326.434,21 HRK, dok prihvatljivi troškovi iznose 1.162.334,21 HRK. Cilj projekta ostvaren je energetskom obnovom kroz rekonstrukciju rasvjete, te poboljšanjem toplinske zaštite vanjske ovojnice, što uključuje izolaciju krova iznad grijanog prostora, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru i izolacija vanjskih zidova. Rezultati ušteda vidljivi su kroz smanjenje potrošnje toplinske i električne energije i smanjenje štetnih emisija CO2.(www.icv.hr)

http://www.icv.hr/2017/12/zavrsen-projekt-energetska-obnova-ucenickog-doma-virovitica/

 

8. prosinca 2017.

Broj pregleda članka: 242

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži