Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Predavanje službenice PU Virovitica učenicima Učeničkog doma

Dana 21. studenoga 2017. policijska službenica PU Virovitica Mirjana Horvat održala je predavanje za učenike koji borave u Učeničkom domu u Virovitici.

Učenicima je govorila o zakonskim odredbama koje se na njih odnose a koje se prvenstveno odnose na izlaske te kupovinu i konzumaciju alkoholnih pića i duhanskih proizvoda. Napomenula je da djeca mlađa od 16 godina ne smiju boraviti vani nakon 23 sata bez pratnje punoljetne osobe te je opisala postupak u slučaju da se dijete zatekne u takvoj situaciji (dijete će biti odvedeno u policijsku postaju te će roditelj biti pozvan da dođe po njega a o svemu će biti obaviješten i nadležni Centar za socijalnu skrb). 

Druga tema koje se predavačica dotakla su kaznena djela protiv spolne slobode. Osim što ih je upoznala s osnovnim pojmovima iz ovog područja kao što su spolno uznemiravanje, bludne radnje i sl., predavačica se osvrnula i na temu spolnog uznemiravanja preko interneta. Ovo je područje adolescentima vrlo poznato i blisko, a gospođa Mirjana je sve potkrijepila primjerima iz prakse. 

Još jedna tema koja je obrađena je i obiteljsko nasilje gdje je učenicima objašnjeno što je obitelj, koje su vrste obiteljskog nasilja te proces i postupak postupanja u slučaju obiteljskog nasilja. 

Ovo poučno predavanje održano je u prostorijama Učeničkog doma u jutarnjim satima, a prisustvovalo mu je dvadesetak učenika te odgajateljice Suzana Sokele i Gabrijela Slamić. Još jedno takvo predavanje održat će se i u popodnevnim satima za učenike jutarnje smjene. Također, ovo je primjer dobre suradnje djelatnika Učeničkog doma Virovitica i lokalnih institucija u svrhu prevencije, edukacije i zaštite naših učenika.

 

21. studenog 2017.

Broj pregleda članka: 259

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži