Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Učenički dom domaćin 43. regionalne Domijade

U Učeničkome domu u Virovitici, dana 17. studenoga 2017. održan je sastanak Udruge ravnatelja učeničkih domova – Ogranak Sjever (Učenički dom Graditeljske škole Čakovec, Učenički dom Svjetionik Čakovec, Učenički dom Garešnica, Učenički dom Kutina, Učenički dom Križevci, Učenički dom Varaždin, Dom učenika srednjih škola Bjelovar, Učenički dom Maruševec, Učenički dom Ivanić Grad, Učenički dom u Virovitici).

Pod točkom Imenovanje povjerenstva i domaćina regionalne Domijade, odlučeno je da će domaćin i organizator 43. regionalne Domijade biti Učenički dom u Virovitici. Domijada će se održati 21. travnja 2018., a Virovitica će biti domaćin za 500-tinjak učenika i 100-tinjak mentora iz regije Sjever.

Učenici će se natjecati u kategorijama: sport (nogomet, odbojka, košarka, badminton, šah, stolni tenis) te kulturno stvaralaštvo (scensko, glazbeno i plesno područje, likovna i primijenjena umjetnost te film).

Učenici koji osvoje 1. mjesta po pojedinim kategorijama, predstavljat će svoje domove na Državnoj Domijadi, koja će se održati 4. - 6. svibnja 2018. u Rovinju.

Ravnateljica Martina Tišljar zahvalila se kolegama na ukazanom povjerenju za organizaciju natjecanja te istaknula kako će se svi potruditi njegovati Načela Domijade, a u svrhu razvijanja sportskoga duha i kreativnosti kod učenika adolescenata.

Domijada je jedan od oblika odgojno-obrazovnog rada u svakoj nastavnoj godini, a redovito se održava od 1975. Temeljna pedagoška svrha i cilj  joj je kroz natjecanja podupirati druženje i javnu prezentaciju rezultata rada i vrednovanje dostignuća učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika učeničkih domova Republike Hrvatske. Time se ostvaruje stalno poticanje kreativnih, stvaralačkih, istraživačkih i sportskih aktivnosti učenika u domovima. Pri tom je naglašena aktivna, odgovorna i suradnička uloga učenika te produktivno angažiranje i učenika i odgajatelja na svim aspektima programa.  

Inače, Virovitica je zadnji put bila domaćin 2006. godine. Budući da su učenici Učeničkog doma Virovitica, zajedno sa svojim mentorima, kontinuirano postizali zapažene rezultate, a pogotovo prošle godine, nadamo se da će se tako nastaviti i u Virovitici 2018. 

 

17. studenog 2017.

Broj pregleda članka: 199

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži