Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Pedagoška radionica o asertivnosti

U netolerantnom svijetu sve je jača potreba za treninzima asertivnosti, odlučnog reagiranja , učenjem asertivnih prava i sličnih tehnika koje bi trebale, u veoma kratkom vremenskom periodu, podignuti ljudsko samopoštovanje, spremnost na odlučno izražavanje svojih prava i želja, uz uvažavanje tuđeg mišljenja.

Cilj je radionice naučiti djecu sposobnosti izražavanja vlastitih pozitivnih i negativnih misli i osjećaja, na neagresivan način i bez kršenja prava drugih osoba te kroz upotrebu "Ja poruka" poboljšati komunikaciju u domu.

          

Radionicu je 05.10.2017. godine održao odgajatelj Staniša Žarković uz prisutnost 16 učenica i učenika. Bila je to uspješna grupna interakcije gdje se koristila  PowerPoint prezentacije sa kružnom komunikacijom gdje su sudionici podijelili svoja iskustva smješteni u krug tako da svatko vidi svakoga. U ovoj radionici bitno je shvatiti proces u komunikaciji a onda se lakše dođe do ishoda  ili rezultata procesa. Tijekom procesa podjednako se apelira na osjetilne, emocionalne i moralne, a ne samo na intelektualne funkcije sudionika. Ono u čemu je pravi edukacijski doprinos ovog načina rada je cjelovit osobni rast i razvoj uz usvajanje asertivne komunikacije kao jedine moguće i ispravne komunikacije. 

Osim verbalne, tu su i različiti oblici neverbalne komunikacije (pokret, mimika, gluma itd), a izvedba ovog programa putem pedagoške radionice zasniva se na koncepciji iskustvenog i cjelovitog učenja o asertivnoj komunikaciji. Iskustveno učenje podrazumijeva kreiranje situacija u kojima sudionik doživljava određene sadržaje metodom ˝vlastite kože˝. 

Bila je ova prva u nizu radionica o asertivnosti za koje se nadamo da će znatno doprinjeti kvaliteti komunikacije i međusobnih odnosa u domu.

 

8. listopada 2017.

Broj pregleda članka: 359

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži