Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Zaposlenici Učeničkog doma na Ljetnoj školi u Zagrebu

28. - 30. kolovoza 2017. u Zagrebu je održana Ljetna škola za odgajatelje u učeničkim domovima čija je tema bila poticaj socijalnom i emocionalnom razvoju učenika. Osim predavanja koja su za polaznike skupa održali eminentni stručnjaci i predavači, radilo se i u iskustvenim skupinama i pedagoškim radionicama.

Odgajateljica Učeničkog doma Suzana Sokele i stručna suradnica Ivana Štetić održale su pedagošku radionicu kao primjer dobre prakse pod nazivom "Primjer programa adaptacije". Cilj je radionice da se njezini polaznici, u opuštenoj atmosferi, upoznaju s ostalima u grupi te razmijene iskustva iz programa adaptacije u njihovim domovima koja će moći primijeniti u svojem radu.

Nakon što se sudionici uspješno opuste uz upute voditeljica, podijele se u parove te predstave jedan drugome, a zatim jedan drugoga predstavljaju ostalima u grupi. Kako bi provjerile sposobnost aktivnog slušanja (i pamćenja), voditeljice zamole sudionike da na papirić napišu sva imena koja su zapamtili. Onaj koji je zapamtio najviše imena, dobiva slatki poklon. Sudionici radionice predstavljaju i mjesto iz kojeg dolaze (znamenitosti, kultura i običaji, poznate osobe) te nakon toga na karti Hrvatske označavaju svoje mjesto. U završnom dijelu radionice voditeljice su predstavile program adaptacije u Učeničkom domu Virovitica te su polaznici kroz razgovor razmjenjivali ideje i iskustva kako bi vi dobili nove ideje za uvođenje inovacija u svoj rad.

Na Ljetnoj školi za odgajatelje koja je okupila oko 150 polaznika, sudjelovalo je i 8 djelatnika Učeničkog doma; odgajatelji, stručna suradnica, noćni pazitelji, zdravstvena voditeljica te ravnateljica. Ovakva stručna usavršavanja od iznimne su važnosti za zaposlenike na kojima, osim stjecanja novih znanja, razmjenjuju iskustva što im pomaže u njihovom daljnjem radu.

 

31. kolovoza 2017.

Broj pregleda članka: 351

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži