Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Državna Domijada u Rovinju

Ove su se godine učenici našeg doma plasirali na državnu Domijadu u čak tri kategorije: scenske igre, modni dizajn i nogomet. 42. državna Domijada održavala se u Rovinju 5. – 7. svibnja 2017. Organizator ovogodišnje državne Domijade bio je učenički dom iz Bjelovara iz naše regije Sjeverozapadna Hrvatska. Pravo sudjelovanja na državnoj Domijadi izborili su svi učenici koji su osvojili prva mjesta na prethodno održanim regionalnim Domijadama u 5 regija.

Učenici dramske skupine (Matea Banjanin, Iva Lebo, Karlo Koren, Roa Fuk, Eva Barišin i Ivana Mikec) pod vodstvom odgajateljice Suzane Sokele autorskim su uratkom „Kocka osjećaja" osvojili 1. mjesto u kategoriji scenske igre. Stručno prosudbeno povjerenstvo prepoznalo je društvenu angažiranost ovog uratka koji progovara o uvijek aktualnom problemu zlostavljanja te prepoznavanju istog. 

U kategoriji  modnog dizajna našu su regiju predstavljali učenici likovne skupine Dorijan Burcar i Leonarda Posavec koji su se predstavili haljinama od slamki, toaletnog papira i PVC vrećica pod nazivom „Re Moda". Njihova je mentorica i voditeljica odgajateljica Martina Tišljar. Modne kreacije nosile su Ana Antolović, Gabrijela Dugandžija i Viktoria Pejazić. Njihov je uradak osvojio odlično 2. mjesto.

Osim članova likovne i dramske skupine na državnoj su se Domijadi natjecali i domski nogometaši Rok Horaček, Antonio Čović, David Čović, Josip Mađarević, Tadej Jaković, Martin Mihoković i Filip Lončarević pod vodstvom odgajatelja Dražena Jurkovića. Iako su prikazali odličan nogomet, u vrlo izjednačenoj borbi, ipak su završili na 4. mjestu.

Naše odgajateljice i voditeljice Martina Tišljar i Suzana Sokele i u Rovinju su bile marljive održavši kreativnu likovnu radionicu za sudionike Domijade izrađujući vesele, šarene pločice s motivacijskim porukama. Njihovi su kreativni uradci bili izloženi te su izazvali oduševljenje i pohvale sudionika Domijade.

Bila je ovo vrlo uspješna Domijada na kojoj je prikazano sve ono najbolje što se u domovima radi u sklopu slobodnih aktivnosti te je još jednom dokazano da učenički dom nije ustanova koja pruža samo smještaj i prehranu svojim korisnicima već i mnoštvo prilika za kreativni rast i razvoj.

S obzirom na to da smo se na državnu Domijadu plasirali u tako velikom broju te tamo postigli odlične rezultate, ova će se 42. državna Domijada zasigurno dugo pamtiti u našem domu.                                 

Viktoria Pejazić

 

15. svibnja 2017.

Broj pregleda članka: 255

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži