Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Učenički dom Virovitica ima novu fasadu

Završeni su radovi na energetskoj obnovi fasade zgrade Učeničkog doma Virovitica. Energetska obnova provodi se u sklopu pilot projekta 4c1.2. Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Nositelj projekta je Učenički dom Virovitica u suradnji s Virovitičko – podravskom županijom i Razvojnom agencijom Virovitičko – podravske županije VIDRA-om. Radove na energetskoj obnovi izvodi tvrtka Slavić-inženjering d.o.o. iz Virovitice, dok stručni nadzor provodi tvrtka Croming d.o.o. iz Pitomače.

Osim radova na izolaciji vanjskog zida (fasadi) na zgradi Učeničkog doma izvodi se i izolacija stropa prema negrijanom tavanu, izolacija krova iznad grijanog prostora te se mijenja unutarnja rasvjeta. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u intenzitetu od 30% i Fond za zaštitu okoliša u intenzitetu od 40%. Preostalih 30% sufinancira Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost projekta je 1.326.434,21 kuna, dok prihvatljivi troškovi iznose 1.162.334,21 kuna.

Cilj projekta je energetskom obnovom Učeničkog doma Virovitica kroz rekonstrukciju rasvjete te poboljšanjem toplinske zaštite vanjske ovojnice, što uključuje izolaciju krova iznad grijanog prostora, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru i izolacija vanjskih zidova, smanjiti potrošnju energije i štetnih emisija CO2, kao i osigurati korisnicima i djelatnicima Učeničkog doma Virovitica ugodniji boravak i rad. (ravidra.hr)

http://www.icv.hr/2017/05/ucenicki-dom-virovitica-novu-fasadu/

 

8. svibnja 2017.

Broj pregleda članka: 224

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži