Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Uspjeh UD Virovitica na regionalnoj Domijadi u Križevcima

U subotu, 8. travnja 2017. održana je 42. regionalna Domijada. Smotra je to učeničkih domova iz regije sjeverozapadna Hrvatska čiji je domaćin bio učenički dom iz Križevaca. Na Domijadi su sudjelovali učenici iz 10 učeničkih domova i to iz Čakovca, Varaždina, Maruševca, Kutine, Garešnice, Bjelovara, Ivanić Grada, Virovitice i Križevaca.

Program Domijade podijeljen je u tri dijela; sportska natjecanja, kulturno stvaralaštvo te multimedijalni dio. Virovitički dom imao je svoje predstavnike u nogometu i košarci (sport), recitacija i scenske igre (kulturni dio) te fotografiji, instalaciji, rukotvorinama i modnom dizajnu (izložba multimedijalnih radova).

Nogometaši Učeničkog doma Virovitica (Antonio Čović, David Čović, Marijan Balog, Rok Horaček, Martin Mihoković, Filip Lončarević, Josip Mađarević i Tadej Jaković) u jakoj su konkurenciji osvojili prvo mjesto. Učenik Rok Horaček proglašen je najboljim igračem turnira. Njihov je voditelj odgajatelj Dražen Jurković.

Dramska skupina učeničkog doma (Eva Barišin, Matea Banjanin, Karlo Koren, Ivana Mikec, Iva Lebo, Roa Fuk) scenskom je igrom „Kocka osjećaja“ također osvojila prvo mjesto. Njihova mentorica i voditeljica je odgajateljica Suzana Sokele.

Učenici likovne skupine čija je voditeljica i mentorica odgajateljica Martina Tišljar na Domijadi su se predstavili u kategoriji modnog dizajna trima haljinama izrađenima od slamki, toaletnog papira i pvc vreća pod nazivom „ReModa“ .Modeli su bile učenice Tara Greganić, Gabrijela Dugandžija i Ana Antolović, za šminku i frizure bila je zadužena Gabrijela Dugandžija dok su autori i dizajneri haljina Dorijan Burcar i Leonarda Posavec. Njihov je rad također osvojio prvo mjesto.

Na Domijadi smo se još predstavili fotografijama (Sara Vujić, Sanda Zagorac, Karlo Koren, voditeljica odgajateljica Gabrijela Slamić), rukotvorinama (Iva Lebo, voditeljica odgajateljica Martina Tišljar) te instalacijom (Dorijan Burcar, voditeljica odgajateljica Martina Tišljar). Recitacijom je nastupila Ivana Mikec pod vodstvom odgajateljice Suzane Sokele a nastupili su i košarkaši (Domagoj Štrk, Mihael Jergović, Gabrijel Ivšić, Fran Šandor i Darko Bečeić, voditelj odgajatelj Josip Knežević).

Svi učenici i njihovi voditelji koji su osvojili prvo mjesto plasirali su se na državnu Domijadu koja se održava u Rovinju, 5. - 7. svibnja 2017. Inače, Učenički dom Virovitica iduće je godine domaćin 43. regionalne Domijade.

  Tekst: Gabrijela Slamić Foto: V. Pejazić, G. Slamić    

 

11. travnja 2017.

Broj pregleda članka: 320

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži