Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Ogledalce reci meni…

U adolescentskoj su dobi uređivanje, šminkanje i friziranje svakodnevna preokupacija većine djevojaka. Važno je ukazati na redovitu njegu tijela te pravilno održavanje higijene. Na radionici Ogledalce reci meni… kozmetičar-majstor Nikolina Pinc, prof. Primijenjene kozmetike u Industrijsko-obrtničkoj školi, na jasan je i slikovit način djevojkama objasnila detalje oko njege kože, posebice njege lica, te upotrebi kozmetičkih proizvoda.

Na radionici smo naučile razliku između antiperspiranata i dezodoranata. Najvažnije je da svaku večer skinemo šminku s lica i nahranimo kožu kremom. Ne bismo smjele koristiti tuđu šminku, a trebale bismo redovito prati svoje spužvice za šminku. Piling lica, koji su neke djevojke koristile svakodnevno, smije se upotrebljavati najviše dva puta mjesečno.

Učenice kozmetičarke su manikirale su nokte, depilirale noge, ruke i nausnice, oblikovale i bojale obrve, masirale. Djevojke su pokazale najveći interes za korekciju obrva te bojanje obrva i trepavica. Korekciju obrva iz znatiželje je isprobao i naš Domagoj koji se niti malo nije bojao da će ga boljeti.

Na umjetne nokte su se odlučile Martina i Andrea kojima su učenice kozmetičarke napravile nokte s prigodnim božićnim motivima.

Nove trendove u šminkanju isprobale su Ana i Antonija.

Depilaciju su demonstrirale naše učenice Mirela i Žaklina.

Dva sata ugodnog druženja i intenzivnoga rada od strane učenica kozmetičarki i voditeljice Nikoline Pinc, prošlo je u trenu. Svrha radionice, koju je organizirala medicinska sestra Snježana, je higijenska skrb i pravilna upotreba kozmetike za učeničku dob.

Mateja Plažanin

 

Broj pregleda članka: 2469