Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Od 15. studenoga do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Ovisnost je veliki problem s kojim se mladež svakodnevno susreće. Edukacija mladih je prvi i najvažniji korak u prevenciji ovisnosti.

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti započeli smo projekcijom filma Requiem za snove kojim smo željeli potaknuti učenike da promisle o posljedicama do kojih ovisnost dovodi te da se uključe u radionice koje je provela stručna suradnica psihologinja Ivana Štetić u odgojnim skupinama. S učenicima je otvoreno razgovarala o njihovim iskustvima te kako ne popustiti nagovoru društva, već se afirmirati u grupi na pozitivan način.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, u četvrtak, 06. prosinca 2012. godine održao je tribinu s učenicima u Učeničkom domu Virovitica pod nazivom "Slobodno vrijeme mladih".

Istraživanje koje se od školske godine 2004./2005. kontinuirano provodi u svim osnovnim i srednjim školama u Virovitičko-podravskoj županiji pokazalo je da je jedan od rizičnih činitelja za razvoj rizičnih ponašanja djece i mladih njihovo slobodno vrijeme koje mladi u Virovitičko-podravskoj županiji često ne koriste konstruktivno i u primjerenim aktivnostima. Međutim, ako se slobodno vrijeme mladih ispuni kvalitetnim sadržajima i osmisli ono može biti protektivni činitelj za rast i razvoj mladoga čovjeka. Vodič „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji" ažurira se svake godine te pomaže mladima da izaberu aktivnost prema osobnim interesima i talentima.

Učenici će tematski mjesec zaključiti pretraživanjem literature i internetskih izvora te izradom plakata za zidne novine.

 

Broj pregleda članka: 2189

Elektronska pošta
Impressum
Gdje se nalazimo?
Web preporuke

Učenički dom, T.Masaryka 25, 33000 Virovitica

Odgajatelji:
Mob: 099 732 9922

Tajništvo:
Tel: 033 295 933
Fax: 033 295 935
tajnik@udv.hr

Računovodstvo:
Tel: 033 295 936
voditelj.racunovodstva@udv.hr

Ravnatelj:
Tel: 033 295 937
ravnatelj@udv.hr

Traži