Početna
Arhiv novosti
Povijest
Natječaj - Kako se upisati?
Djelatnici Učeničkog doma
Vijesti o djelatnicima
Prostorije Učeničkog doma
Slobodne aktivnosti i posebni programi
Novinarska grupa
Ekološka grupa
Dramsko-recitacitorska i likovna grupa
Odbojka
Strijelci
Košarka
Nogomet
Stolni tenis
Rukomet
Zajednički život
Sport, zdravlje i rekreacija
Kako bolje učiti
Ostali programi
Regionalna domijada
Državna domijada

Sat i pol tragedije u kulturi

22. listopada posjetili smo našu metropolu. Nakon što smo obavili shopping u Arena centru te popunili garderobu jesenskim krpicama, uputili smo se u Hrvatsko narodno kazalište, koje u predvečerje izgleda veličanstveno. 

Pogledali smo jedno od najboljih djela velikog starogrčkog pisca Euripida, tregediju Medeja. Medeja je priča o ljubavi, zavisti, častohleplju i osveti. Medeja nije obična žena, već je obdarena moćima kojima uspijeva natjerati muškarce na najnevjerojatnije stvari. No, kad se osjeti ugroženom, njena je osveta strašna.
Učenici su s nama podijelili dojmove kako im se najviše svidio uvod u dramsku radnju kada je desetero glumaca ulazilo spontano među publiku te prepričavalo i šaputalo na uho publici rečenice iz predstave koja slijedi čime su potpuno zadobili pažnju. Scenografija nas je opčinila jer je moderna i nesvakidašnja s postavljenim velikim akvarijem u kojem su se tijekom predstave izmjenjivale razne animacije. Zanimljivo je iskustvo bilo i vidjeti poznate osobe u publici, kao i umijeća poznatih glumaca na pozornici. U doba instant proizvoda koji se serviraju u medijima, vrijedno je doživjeti takvo iskustvo u Kulturi.

Iva Lebo

 

Broj pregleda članka: 2001